Ontwerp, directievoering en bouwbegeleiding

Renovatie tandheelkundig centrum

Drie Eindhovense tandartspraktijken hebben hun krachten gebundeld en het tandheelkundig centrum Al Dente opgericht. De visie van de tandartsen is dat in dit centrum de klanten alle benodigde tandheelkundige zorg kan worden aangeboden.

De visie van de tandartsen heeft EDION vertaald naar een concept, waarin professionaliteit, transparantie en het geven van persoonlijke aandacht centraal staat. Het bestaande gebouw is aan de binnenzijde tot op de constructie gestript en opnieuw opgebouwd. De ruimten zijn opnieuw ingedeeld en onderlinge relaties zijn geoptimaliseerd.

EDION heeft de klant ontzorgt door de ontwikkeling en realisatie te verzorgen. De bouw en inrichting van het tandheelkundig centrum is in bouwteamverband uitgevoerd. EDION heeft de uitvoerende partijen aanbesteed, gecontracteerd en gecoördineerd.
EDION heeft het gebouw geïnspecteerd, ingemeten en in een BIM model weergegeven. Het ontwerp is in het BIM model uitgewerkt en gecalculeerd. Parallel aan de bouwaanvraag is het bestek geschreven en de uitvoering in bouwteam aanbesteed.

Het voormalig bankgebouw is aan de binnenzijde volledig gestript tot op het casco. De trappenhal is vergroot en de bankkluis gesloopt.
De bestaande vloeren zijn voorzien van een gietvloer waarop vervolgens alle ruimten in metal stud zijn opgebouwd. Het gebouw is voorzien van nieuwe werktuigbouwkundige- en elektrotechnische installaties.
Het gehele bouwproces is binnen de beoogde tijdsplanning en budget gerealiseerd en naar tevredenheid opgeleverd.

Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email